För skolor och dagis

Vandrande pinnar i skolan och på dagis är omtyckta husdjur. De bygger engagemang hos eleverna och barnen som lär sig att ta ansvar samtidigt som de är spännande att studera. Sedan starten 2008 har vi blivit kontaktade av fantastiska lärare och förskolelärare, oftast en eldsjäl, som letat klassrumshusdjur både som sällskap och del av ett projekt. Antingen har vi levererat både vår egen pinnbostad och pinnar eller så har de själva byggt bostaden som ett projekt i sig.

Vi hjälper er mer än gärna med de frågor och funderingar ni har med att komma igång med vandrande pinnar som klassrumshusdjur. Klicka på knappen nedan och fyll i formuläret så svarar vi på allt ni undrar över, både smått och stort.

Här följer ett exempel från Noah på Fagerhults skola, Habo kommun.

De vandrande pinnarna uppskattas av eleverna. Många som vill komma och kolla till pinnarna regelbundet. Så vi skapade en miljö som var spännande att titta på utöver pinnarna i sig. Det är roligt att leta efter dem varje dag när de placerat sig på ett nytt ställe.

Det är också ett bra sätt att inspirera och visa eleverna i praktiken och inte bara i böcker och film, om vad som händer i naturen som man annars kanske inte tänker på så mycket. Det har redan skapat en hel del samtalsämnen kring hur insekter, i detta fall vandrande pinnar lever, äter och växer samt vilka egenskaper de har.

Hur byggdes bostaden?

Vi tog ett akvarium som stod oanvänt på vinden. Vi började med att bygga en ram i träslöjden, som passade mellan locket och toppen av glaset och fäste myggnät på den, vilket förhindrar pinnarna från att krypa ut. I botten la vi planteringsjord och lite täckbark ovanpå, vilket funkar bra för att hålla kvar fuktigheten. Vi hittade träbitar och pinnar i skogen och placerade dem strategiskt så att pinnarna har mycket att klättra runt på samt många ställen att kamouflera sig på.

Vi kompletterade miljön med en sten samt lite växter vi planterade i jorden för lite mer grönska. Mossan funkar bra som hållare för kvistar med blad som pinnarna äter. Vi skrev även ut en bakgrund på A3 papper, laminerade och satte fast på baksidan av terrariumet, vilket bidrar mycket till utseendet.

Vi hjälper er gärna att komma igång med era nya klassrumshusdjur och alla de spännande upplevelser som väntar er! Om ni har några frågor klickar ni på knappen nedan och fyller i formuläret så ger vi er alla de svar ni behöver för att bli riktiga pinnproffs.